Lexus RX: Premiéra novej generácie je za rohom

Štvrtá generácia SUV RX sľubuje vyšší výkon, nižšiu spotrebu a viac komfortu.

24.05.2022 12:00
debata
Toto je prvá snímka štvrtej generácie RX.... Foto: Lexus
Lexus RX - 2022 Toto je prvá snímka štvrtej generácie RX. Grafikou svetiel a maskou sa priblíži novším, ale menším modelom NX a UX.

Lexus RX bol prvým SUV prémiovej odnože Toyoty. A vcelku úspešným, i keď v Európe sa nikdy nechytal na velikánov z dielne Mercedesu-Benz, BMW či Audi. Ročne sa z neho minie na starom kontinente 5– až 6-tisíc exemplárov. Stavia najmä na svojej hybridnej povahe, čím sa líši, respektíve líšil, od súperov. Súčasná tretia generácia je na trhu od roku 2015 s jediným faceliftom. Takže na generačnú výmenu je naozaj čas.

Inovovaný Lexus UX (2023) Čítajte viac Lexus technologicky vylepšuje svoj základný crossover UX

Dlho čakať nebudeme. Lexus už oznámil, že štvrtú generáciu ukáže 1. júna. A aby na to upozornil, pribalil prvú snímku. Samozrejme, nevidíme na nej ešte celé auto. Zachytáva detail predného reflektora a masky. Grafikou svetiel so štylizovaným L sa priblíži mladším súrodencom. A to isté bude platiť o jeho obrej maske, vďaka ktorej si ho určite nepomýlite s konkurenciou. Lexus sľubuje vyšší výkon, nižšiu spotrebu a tiež viac konektivity.

Lexus RZ 450e - 2022 Čítajte viac Lexus RZ 450e: Elektrický crossver dostal revolučné riadenie

Na palube nájdeme nový infotainment s voľne stojacou obrazovkou s uhlopriečkou 12,3 palca, ktorý sa už predstavil v menších SUV NX a UX. O bezpečnosť sa zas postará zlepšený balík asistenčných systémov Lexus Safety+ 2.5. O tom, či RX príde hneď aj v predĺženej verzii L s troma radmi sedadiel, zatiaľ automobilka nič neprezradila. Je možné, že dlhé RX, keďže prišlo až dva roky po premiére tretej generácie, vydrží na linkách o čosi dlhšie.

Lexus CT 200h 2014 Čítajte viac Lexus CT 200h: Hybridný hatchback končí. Na scéne bol 12 rokov!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lexus #Lexus RX
Články podľa značiek