Mercedes-Benz bude musieť zvolať do servisov viac ako milión áut

Mercedes-Benz ohlásil zvolávaciu akciu pre palivové čerpadlo. Týka sa modelov GLE a M.

31.01.2023 12:00
Mercedes-Benz GLE 450 AMG 4Matic - 2016 Foto:
Pre možné vniknutie vody do priestoru rezervného kolesa môže dôjsť ku kontaktu vody s riadiacou jednotkou palivového čerpadla.
debata

O akcii informuje český web svolavacky.cz. Dôvodom je, že kvôli možnému vniknutiu vody do priestoru rezervného kolesa môže dôjsť ku kontaktu vody s riadiacou jednotkou palivového čerpadla. Následkom môže byť nefunkčnosť čerpadla a strata pohonu. Celkovo sa bude musieť do servisov dostaviť 1 058 481 vozidiel tried GLE a ML, vyrobených v rokoch 2011 až 2019. Ide o preventívnu akciu, keďže v súvislosti s týmto nedostatkom neeviduje Mercedes-Benz žiadne závažné nehody.

Rapex - zvolávacie akcie Čítajte viac Tieto autá sa vlani vracali najviac do servisov. Alfa lepšia ako Mercedes?

V Nemecku bude zvolaných 71 964 vozidiel. V servise bude skontrolovaný stav priestoru rezervného kolesa a bude namontovaný dodatočný kanál na odvod vody. V prípade potreby môže dôjsť aj k výmene palivového čerpadla. V súvislosti s triedami ML, GL a GLE ohlásila nemecká automobilka už dávnejšie aj druhú zvolávaciu akciu pre možnú netesnosť prídavného ohrievača v oblasti palivového čerpadla, ktorá môže viesť k úniku paliva.

Ford Bronco Heritage Edition - 2022 Čítajte viac Ford zvoláva vyše 600-tisíc SUV. Eviduje pri nich sériu požiarov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #zvolávacia akcia
Články podľa značiek