Nový Passat aj Superb sú už v Bratislave!

Ani jedno z týchto áut ešte neabsolvovalo svetovú premiéru, no napriek tomu ich už v Devínskej Novej Vsi začali vyrábať.

13.02.2023 14:00
debata
V Devínskej Novej Vsi už spustili predsériovú... Foto: Motor1
Škoda Superb - testovacia mula 2022 V Devínskej Novej Vsi už spustili predsériovú montáž novej generácie Passatu a Superbu. Ako budú vyzerať nevieme, zatiaľ sú k dispozícii len snímky maskovaných predprodukčných prototypov

V Bratislavskom závode Volkswagenu už spustili predsériovú výrobu novej generácie modelov Škoda Superb a Volkswagen Passat, začiatok ich sériovej produkcie je však naplánovaný až na koniec tohto roka. Povedala to hovorkyňa bratislavského závodu Lucia Kovarovič Makayová.

VW Passat VII - maskovaný 2022 Čítajte viac VW Passat: Novinka nachytaná na Nürburgringu nebude až taká nová

Presun výroby oboch modelov do Bratislavy oznámil Volkswagen v roku 2020. Do nového výrobného programu spoločnosť investuje cez 400 miliónov eur, celkové investície Volkswagenu na Slovensku tým presiahnu päť miliárd eur (120 miliárd Sk). Premiéra oboch noviniek by mohla prebehnúť už na jar, najneskôr na jeseň.

Škoda Enyaq Coupé iV - výroba 2022 Čítajte viac Česká elektroutópia? Škoda vraj zvažuje elektromobil s cenou do 20 000 eur

Výroba Passatov a Superbov sa plánuje na výrobnej linke, z ktorej už momentálne schádzajú modely Škoda Karoq a VW up! vrátane jeho elektrickej verzie. Pri príprave na výrobu modelov Passat a Superb podnik napríklad v montážnej hale inštaloval novú techniku a zariadenia a postavil aj novú karosáreň. Väčšinu potrebných prác firma podľa Makayovej už dokončila.

Škoda Superb IV. - neoficiálna ilustrácia 2022 Čítajte viac Škoda Superb 2023: Rus odhalil dizajn štvrtej generácie vlajkovej lode

Pripomeňme, že kým nový Superb bude schádzať z liniek naďalej vo verziách liftback aj kombi, z jeho nemeckého súrodenca ostane už len praktickejšia verzia Variant. Sedan totiž zastúpi nová elektrická limuzína ID.7, ktorá sa už stihla predstaviť v maskovanom šate na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #VW #Škoda Superb #Škoda-Auto #VW Passat #Volksagen
Články podľa značiek