Škoda Superb/Kodiaq: Toto sú oficiálne siluety nových generácií

Škoda na akcii Let's Explore odhalila siluety dvoch kľúčových tohtoročných noviniek. Superb aj Kodiaq prídu na jeseň.

26.04.2023 18:00
debata (1)
Obe novinky predstaví Škoda na jeseň. Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023 Obe novinky predstaví Škoda na jeseň.

Škoda sa síce tiež vrhá do elektrickej éry, dokonca dvakrát rýchlejšie ako plánovala, ale jej klasickým modelom ešte neodzvonilo. Naopak, tento rok na nás čaká premiéra novej generácie Škody Superb aj Škody Kodiaq. Obe kľúčové novinky so spaľovacími motormi sa predstavia na jeseň. Čosi o nich už tušíme, no až teraz Škoda oficiálne ukázala ich siluety. Vyplýva z nich, že Super bude v ponuke naďalej v dvoch karosárskych variantoch – ako liftback aj ako kombi. Zo zverejnených snímok sa ale zdá, že zmeny dizajnu budú skôr evolučné, hoci Škoda tvrdí opak. V tlačovej správe spomína „celkom nový exteriér“. Naopak, pri interiéri hovorí o „prepracovaní". Tie isté informácie sa týkajú aj SUV Kodiaq.

Superb štvrtej generácie bude naďalej vlajkovou... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023 Superb štvrtej generácie bude naďalej vlajkovou loďou Škody v portfóliu a zostanú mu obe karosárske verzie.
Škoda Superb - facelift 2019 Čítajte viac Škoda prezradila viac o novom Kodiaqu a Superbe. Našťastie, diesle im ostanú

Zo siluety Superbu Combi sa však zdá, že bude mať kolmejší zadný stĺpik, čo by znamenalo ešte väčší batožinový priestor, ako je súčasných 660 litrov. Škoda tiež sľubuje nové prvky výbavy a zlepšené technológie. Bližšie ich však nešpecifikuje. V každom prípade ostanú obe novinky postavené na inovovanej platforme MQB pri spaľovacích motoroch. Zastúpené budú naftové a benzínové 4-valce aj mild-hybridná technológia. Chýbať nebudú ani plug-in hybridy, pravdepodobne už s motorom 1,5 TSI. V prípade Kodiaqu pôjde o novinku, keďže plug-in hybridný Superb je v ponuke už dnes. Viac sa dozvieme s blížiacou sa jesennou premiérou.

Druhá generácia Kodiaqu ostane najväčším SUV v... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023 Druhá generácia Kodiaqu ostane najväčším SUV v ponuke, až do príchodu elektrického SUV, ktoré naznačil koncept Vision 7S.
VW Passat VII - maskovaný 2022 Čítajte viac VW Passat: Novinka nachytaná na Nürburgringu nebude až taká nová „Superb a Kodiaq sú dva dôležité piliere značky Škoda. Práve preto je pre nás predstavenie nových generácií, ktoré prebehne na jeseň, významnou udalosťou. Model Superb je vlajkovou loďou nášho portfólia so spaľovacími motormi. Vo svojej štvrtej generácii bude aj naďalej stanovovať latku v oblasti komfortu a priestoru, a to tak vo verzii liftback, ako aj vo verzii kombi. Druhá generácia modelu Kodiaq posunie bezpečnosť, techniku a všestrannosť na celkom novú úroveň,“ povedal na konto noviniek počas Let's Explore šéf Škody Klaus Zellmer. Kým Superb bude Škoda vyrábať v Bratislave, Kodiaq zostane na linkách českého závodu vo Kvasinách.
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023
+4Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek