Zomrel finančný šéf Daimleru. Za tragických okolností

Spoločnosť Daimler Truck oznámila, že v sobotu zomrel pri tragickom incidente jej finančný riaditeľ a člen predstavenstva Jochen Goetz.

08.08.2023 12:00
Jochen Goetz Foto:
Jochen Goetz pracoval pre „nákladiaky“ Mercedesu-Benz celých 36 rokov. Začal ako učeň a vypracoval sa až na finančného riaditeľa dnes už samostatnej divízie Daimler Truck.
debata

Jochen Getz (52) bol hlavným strojcom nedávneho rozdelenia spoločnosti Daimler na výrobcu osobných vozidiel Mercedes-Benz a výrobcu nákladných vozidiel Daimler Truck. Pre spoločnosť Daimer Group pracoval 32 rokov po tom, čo začal svoju kariéru ako učeň v Mercedes-Benz. Neskôr pôsobil v kontrolných funkciách divízie Unimog, od roku 2001 pracoval pre Mercedes-Benz Truck a v roku 2015 sa stal finančným riaditeľom pre Severnú Ameriku. V posledných štyroch rokoch dohliadal práve na rozdelenie spoločnosti, aby boli obe divízie samostatne obchodovateľné na burze.

Mercedes-Benz - logo Čítajte viac Daimler už nie je Mercedes-Benz a Mercedes-Benz už nie je Daimler!

Od roku 2021 viedol už samostatnú divíziu Daimer Truck ako jej finančný šéf. V nedeľu (6. augusta) však spoločnosť Daimler Truck oznámila, že vo veku 52 rokov zahynul pri tragickom incidente. Žiadne ďalšie okolnosti náhleho a nečakaného úmrtia nezverejnila. Nie je teda zrejmé ani to, či jeho smrť súvisí s autami či dopravnou nehodou. „Jochen Goetz bol srdcom a dušou Daimler Truck,“ uviedol vo vyhlásení Martin Daum, predseda predstavenstva Daimler Truck. „Zohral kľúčovú úlohu pri formovaní dnešnej spoločnosti a ako finančný riaditeľ sústavne pracoval na tom, aby bola spoločnosť dnes ekonomicky úspešnejšia ako kedykoľvek predtým,“ dodal Daum.

ACC1 Čítajte viac Vzniká európsky batériový megakoncern. Konečne

Zhrozený nečakanou správou bol aj predseda dozornej rady Joe Kaeser. Šéf generálnej podnikovej rady Michael Brecht zasa označil Goetza za dlhoročného spoločníka a dôveryhodnú kontaktnú osobu, priateľa. „Jochen Goetz mal vždy otvorené uši pre potreby zamestnancov a stál za dôvernou spoluprácou medzi generálnou podnikovou radou a vedením spoločnosti,“ dodal Brecht. Bohužiaľ, Goetz po sebe zanechal manželku a dve deti. Kto Goetza vo funkcii nahradí, nie je ešte známe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daimler #Daimler truck #Jochen Goetz
Články podľa značiek