Renault Kardian: Tajomné SUV odštartuje kariéru v Brazílii

Na autosalóne v Rio de Janeiro predstaví Renault nové malé SUV. Zatiaľ však nik netuší o čo presne pôjde. Veľa nenapovedia ani zverejnené snímky. Bude to derivát Dacie? My máme celkom iný tip.

31.08.2023 18:00
debata
Názov Kardian je akronymom zloženým zo slov... Foto: Renault
Renault Kardian - avízo 2023 Názov Kardian je akronymom zloženým zo slov guardian (ochranca) a slova kardio.

Renault oznámil veľkú latinskoamerickú premiéru. Odohrá sa na autosalóne v Rio de Janeiro 25. októbra. Veľa o nej ale neprezradil. V každom prípade poznáme názov aj segment trhu, do ktorého zamieri. Nový Kardian má byť praktickým mestským SUV a zároveň odštartovať novú stratégiu Renaultu na medzinárodných trhoch. Začne v Brazílii a postupne prenikne ďalej. Európa mu zatiaľ nehrozí. To aj preto, že Kardian neráta so žiadnou elektrifikáciou, skôr so spaľovaním etanolu. Názov je akronymom zloženým zo slov guardian (ochranca) a slova kardio, ktoré evokuje pulzujúci pohyb. Začiatočným písmenom K dobre ladí s SUV modelmi Renaultu ako Capturom, Kapturom, Kadiarom alebo Kwidom.

Zadný stĺpik nápadne pripomína indický Renault... Foto: Renault
Renault Kardian - avízo 2023 Zadný stĺpik nápadne pripomína indický Renault Kiger.
Renault Kiger - 2021 Čítajte viac Renault Kiger: Nové SUV pre Indiu možno vyrazí aj do sveta

Mnoho médií špekuluje, že Kardian by mohol byť derivátom niektorej z Dacií. Veď v južnej Amerike poznajú Duster ako Renault. Šušká sa o mierne upravenej verzii Sandera Stepway. Prvé dve zverejnené snímky detailov, ktoré zachytávajú výklopné veko s nápisom Kardian a časť zadného stĺpika, tomu ale vôbec nenasvedčujú. Napokon, Sandero je na juhoamerických trhoch dobre známe, tiež ako Renault. Myslíme si skôr, že Renault využije svoj indický model Kiger, teda mestské SUV, ktoré predstavil len pred dvoma rokmi. Naznačuje to čiastočne zatmavený zadný stĺpik aj tvar reflektoru. Stačilo by upraviť Kiger na ľavostranné riadenie a pridať malý facelift. Viac sa dozvieme už koncom októbra.

Renault Captur E-Tech (2023) Čítajte viac Test: Renault Captur E-Tech Engineered. Skvelý v meste, slabší na diaľnici

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Kardian
Články podľa značiek