Polestar Synergy: Toto je prvý Hot Wheels Polestaru. Zatiaľ v mierke 1 : 1

Švédsky Polestar odštartoval partnerstvo so slávnym výrobcom miniatúrnych autíčok Hot Wheels. Výsledkom súťaže mladých dizajnérov je toto elektrické super kupé.

05.09.2023 18:00
debata
Elektrické auto snov vzniklo spojením troch... Foto: Polestar
Polestar Synergy Concept - 2023 Elektrické auto snov vzniklo spojením troch návrhov – dvoch exteriérových a jedného interiérového.

Polestar a Hot Wheels sa spojili, aby vytvorili čosi neuveriteľné. Cez súťaž Polestar Design Contest dali priestor mladým dizajnérom, aby stvorili elektrické superauto budúcnosti. Zo 600 prihlásených návrhov nakoniec vybrali tri, z ktorých vznikol výsledný model. Aj preto názov Synergy. Trvalo šesť mesiacov, kým sa z troch odlišných snov stala jediná hmatateľná realita. A je prvá, no nie posledná, pretože Polestar Design Contest bude pokračovať ďalšími ročníkmi.

Napriek tomu, že ide skôr o hračku, má mierku 1... Foto: Polestar
Polestar Synergy Concept - 2023 Napriek tomu, že ide skôr o hračku, má mierku 1 : 1. Neskôr sa zmenší na veľkosť Hot Wheels.
Polestar 4 - 2023 Čítajte viac Polestar 4 je prvé auto bez zadného okna! Vraj kvôli bezpečnosti

Za návrhom exteriéru stoja dvaja Francúzi, Devashish Deshmukh a Swapnil Desai, obaja z Paríža. Kým Deshmukh sa zameral na hlboké objemy, inšpirované žralokom kladivohlavým, Desai pridal emocionálnu a materiálovú odolnosť. Interiér je zas dielom čínskeho dizajnéra Yingxianga Li, ktorý vytvoril kabínu pre jediného jazdca s centrálne situovaným kokpitom, orientovaným na zážitok z jazdy.

Pilot sedí v centrálne situovanom kokpite ako v... Foto: Polestar
Polestar Synergy Concept - 2023 Pilot sedí v centrálne situovanom kokpite ako v monoposte F1.
Polestar 2 BST edition 230 - 2023 Čítajte viac Polestar 2 BST 230: Švédi predstavujú druhú supervýkonnú ‘limitku‘

Táto kreácia má síce na dĺžku 4 560 mm, ale na výšku len 1 070 mm. Nízka silueta má demonštrovať, že elektrické superautá môžu byť rovnako vzrušujúce ako tie so spaľovacími motormi. O technike však Polestar nič neprezradil. Po svojom debute na IAA Mobility v Mníchove sa štúdia presunie do USA, domoviny Hot Wheels, kde sa stane súčasťou turné legendárnych autíčok a tiež zamieri do amerických pobočiek Polestaru. Nepochybne ho čaká aj kariéra vo svete miniatúr.

Polestar Synergy Concept - 2023
Polestar Synergy Concept - 2023
+16Polestar Synergy Concept - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Polestar #autosalón Mníchov #Polestar Synergy
Články podľa značiek