Kedy dorazia nové Škody? Čoskoro uvidíme Superb, Kodiaq, dokonca aj Octaviu

Škoda má rok bohatý na novinky a zaujímavý bude aj ten nasledujúci. Pripravuje modernizáciu Octavie a elektrického nástupcu Karoqu.

15.09.2023 18:00
debata
Smršť koncoročných noviniek Škody odštartuje... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq a Superb - siluety 2023 Smršť koncoročných noviniek Škody odštartuje Superb a potom Kodiaq. No ani na vynovenú Octaviu nebudeme čakať dlho.

Škoda začala tento rok poskromne, ale v lete, presnejšie začiatkom augusta, predstavila modernizáciu hatchbacku Scala a kompaktného SUV Kamiq. Najväčšie „bomby“ sa však ešte len chystajú. Asi tušíte, že ide o štvrtú generáciu Superbu a druhú generáciu Kodiaqu, teda dvoch vlajkových lodí Škody. Mnohé už Škoda naznačila zverejnením snímok maskovaných prototypov, odhalených interiérov aj tlačovými správami s množstvom údajov o rozmeroch či motorizáciách. Niet už veľa čo skrývať. Počkať si budeme musieť len na finálny dizajn. A čakať dlho nebudeme. Kodiaq totiž absolvuje svetový debut 4. októbra v Berlíne.

Vynovená Octavia je v pláne už vo februári 2024. Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia Pro - 2021 Vynovená Octavia je v pláne už vo februári 2024.
Škoda Superb Liftback - maskované prototypy 2023 Čítajte viac Škoda Superb: Toto je štvrtá generácia z Bratislavy. Zatiaľ s kamuflážou

Necelý mesiac nato, presne 2. novembra, strhne Škoda v Prahe plachtu aj zo Superbu, ktorý sa predstaví naraz v oboch karosárskych verziách – ako hatchback aj ako kombi. Kým faceliftované dvojičky Scala/Kamiq už čoskoro dorazia do predajní, Kodiaq a Superb sa dostanú k zákazníkom najskôr v máji budúceho roka. Ten bude tiež veľmi zaujímavý, pretože hneď vo februári odhalí Škoda modernizovanú Octaviu. Možno sa to nezdá, ale jej štvrtá generácia je na trhu už štvrtý rok, takže osvieženie potrebuje tento škodovácky bestseller ako soľ. O Octavii však zatiaľ nie sú žiadne bližšie informácie.

Elektrický Elroq sa predstaví síce už budúci... Foto: Škoda-Auto
Škoda Elroq Elektrický Elroq sa predstaví síce už budúci rok, ale na trh dorazí až začiatkom roka 2025.
Kodiaq Čítajte viac VIDEO: Škoda Kodiaq v predpremiére. Ani v ‘maskáčoch‘ nevyzerá zle

Očakávať však môžeme novší a najmä užívateľsky priateľskejší infotainment a nejaké tie dizajnové retuše. O plug-in hybride s motorom 1,5 TSI s väčšou batériou a dojazdom 100 km pochybujeme. Nástup modernizovanej Octavie bude rýchly. Aj tá sa má dostať k zákazníkom v máji. Stále však nie sme na konci. V budúcom roku sa totiž chystá na svetlo sveta aj elektrické SUV Elroq. To má časom nahradiť súčasný Karoq. Elroq odhalí Škoda tiež vo februári 2024, ale pôjde o akúsi predpremiéru, pretože na trh dorazí až v marci 2025. Objednávky budú otvorené už v polovici budúceho roka. Nie je tajomstvom, že Elroq sa stane po Kodiaqu RS druhým elektromobilom s týmto športovým logom.

Škoda Elroq - model 2023 Čítajte viac Škoda Elroq RS: Druhým ostrým elektromobilom bude nový „Karoq“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto #Škoda Octavia #Škoda Kodiaq #Škoda Elroq
Články podľa značiek