Renault Kardian: Tajomný crossover odhaľuje interiér

Renault chystá premiéru úplnej novinky pre medzinárodné trhy. A napriek zverejneniu fotografií detailov sa mu stále darí utajovať, o čo presne pôjde. V každom prípade prezradil, že mieri k vyznávačom kompaktných SUV a crossoverov.

13.10.2023 12:00
debata
Silueta nového Kardianu naznačuje vcelku... Foto: Renault
Renault Kardian Silueta nového Kardianu naznačuje vcelku moderné kompaktné SUV v segmente B, ktoré si však bude zakladať na cenovej dostupnosti.

Renault nám už dávnejšie ukázal detaily exteriéru a tiež v tme „utopenú“ siluetu nového malého SUV Kardian, ktoré absolvuje svetovú premiéru 25. októbra v Riu de Janeiro. Podľa prvých fotografií to vyzeralo na upravený indický model Kiger, ale najnovší „render“ popiera aj túto tézu. Palubná doska aj stredová konzola sú v porovnaní s lowcostovým indickým Kigerom odlišné. Navyše sa tu objavujú luxusné prvky ako ambientné osvetlenie alebo elektronický volič prevodovky e-shifter. Niektoré ovládače však poznáme z Dacií, najmä zo Sandera.

Renault Espace - 2023 Čítajte viac Nový Renault Espace je už dostupný na Slovensku. Poznáme ceny

Takže veľa vám o Kardiane opäť neprezradíme. V každom prípade odštartuje novinka kariéru v Brazílii, no Renault s ňou počíta na viacerých trhoch. Európu zatiaľ nepotvrdil, no je zvláštne, že o Kardiane informuje aj na svojej európskej mediálnej stránke. Jeho príchod na starý kontinent teda nie je celkom vylúčený. Mohol by doplniť napríklad portfólio Dacie, keďže s elektrifikáciou sa pri ňom neráta. Alebo pôjde, naopak, o derivát niektorej z Dacií. Šepká sa, že jeho základom by mohlo byť Sandero Stepway. Vzhľadom na logo, asi luxusnejšie.

Interiér využíva niektoré ovládače známe z... Foto: Renault
Renault Kardian Interiér využíva niektoré ovládače známe z Dacií, ale zdá sa, že bude modernejší a luxusnejší. Len sa pozrite na elektronický volič prevodovky.

Názov Kardian je akronymom zloženým zo slov guardian (ochranca) a slova kardio, ktoré evokuje pulzujúci pohyb srdca. Začiatočné písmenom K navyše dobre ladí s SUV modelmi Renaultu ako Captur, Kaptur, Kadiar alebo Kwid. Okrem Kardianu predstaví Renault v Riu aj svoju aktualizovanú stratégiu do roku 2027.

Renault Grand Kangoo Čítajte viac Renault Grand Kangoo: Predĺžená verzia odvezie siedmich a o spaľovacie motory nepríde

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Kardian
Články podľa značiek