Renault Grand Kangoo: Predĺžená verzia odvezie siedmich a o spaľovacie motory nepríde

Na autosalóne v Mníchove francúzska automobilka ukázala novinku, ktorá poteší mnohopočetné rodiny. Obľúbený model Kangoo totiž príde aj vo väčšom formáte, ktorý ponúka veľa praktickosti.

18.09.2023 10:00
Renault Grand Kangoo Foto:
Renault Grand Kangoo
debata

Veľtrh IAA Mobility v Mníchove už nie je len tradičným autosalónom, ale prehliadkou rôznych noviniek z oblasti mobility. Tento rok sa opäť výrobcovia zamerali na elektromobily, no ešte stále nezanevreli na spaľovacie motory. Tie sú mimoriadne praktické práve v osobných dodávkach, keďže ich účelom sú aj dlhšie jazdy a väčšie zaťaženie.

Renault Grand Kangoo
Renault Grand Kangoo
+6Renault Grand Kangoo

A práve pre aktívne a mnohopočetné rodiny je vhodná novinka z dielne Renaultu. Model Grand Kangoo je predĺženou verziou populárnej osobnej dodávky, ktorá prevezie sedem pasažierov v troch radoch sedadiel v konfigurácii 2 + 3 + 2. Podstatné je, že všetkých päť zadných sedadiel má kotviaci systém Isofix pre upevnenie detských sedačiek.

Renault Grand Kangoo
Renault Grand Kangoo
+6Renault Grand Kangoo

Tam sa však praktickosť novinky nekončí. Hoci automobilka nezverejnila, o koľko sa auto predĺžilo a o koľko je väčší rázvor, uviedla aspoň, že aj pri vyklopených sedadlách tretieho radu má kufor objem 500 litrov. Keď sa z interiéru odmontujú sedadlá druhého a tretieho radu prepravná kapacita dosiahne 3 750 litrov. Navyše sedadlo spolujazdca možno sklopiť a naložiť tak predmety dlhé 311 centimetrov.

Renault Scenic E-Tech - 2023 Čítajte aj Renault Scénic E-Tech: Z legendy MPV je elektrický crossover

Z hľadiska dizajnu interiéru aj exteriéru sa prakticky nič nezmenilo a ponuka výbavových prvkov by mala kopírovať základné Kangoo. K dispozícii teda bude dotykový displej infotainmentu, cúvacia kamera a celkovo 14 jazdných asistentov. Pokiaľ ide o pohonné jednotky, k dispozícii bude benzínový, naftový aj elektrický motor.

K dispozícii bude dotykový displej... Foto: Renault
Renault Grand Kangoo 9 K dispozícii bude dotykový displej infotainmentu, cúvacia kamera a celkovo 14 jazdných asistentov.

Zážihový agregát bude mať výkon 96 kW (130 k) a na výber bude so šesťstupňovou manuálnou alebo sedemstupňovou automatickou prevodovkou. Vznetový motor s výkonom 70 kW (95 k) bude spolupracovať výlučne s manuálnou prevodovkou. Elektrický variant Grand Kangoo E-Tech bude poháňať elektromotor s výkonom 90 kW (121 k) a energiu bude čerpať z batérie s výkonom 45 kWh, čo by podľa normy WLTP malo stačiť na dojazd do vzdialenosti 265 km.

dvojka Čítajte aj Test: Dvakrát Renault Kangoo - jeden je skvelý, druhý nás veľmi nenadchol

Výroba bude prebiehať vo francúzskej továrni v Maubeuge. Objednávky Renault spustí ešte tento rok a prvé kusy dorazia k zákazníkom začiatkom roka 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #minivan #Renault Kangoo #autosalón Mníchov #IAA Mobility #autosalón Mníchov 2023
Články podľa značiek