Terénne elektrické MPV? Mitsubishi asi jedno chystá

Na autosalóne v Tokiu predstaví Mitsubishi veľmi nezvyčajný koncept. Spojí vlastnosti SUV s komfortom a priestorom MPV. A k tomu pridá elektrický pohon.

18.10.2023 18:00
Mitsubishi - Delica EV Concept Foto:
Tokijský koncept bude s najväčšou pravdepodobnosťou elektrickým nástupcom kultovej terénnej dodávky Delica.
debata

Mitsubishi v Európe tak trochu zachraňuje Renault. Najväčšími novinkami troch diamantov sú totiž modely Colt a ASX. Asi viete, že ide o prezlečené Clio a Captur. Ponuku dopĺňa už len staručký Space Star a plug-in hybridné SUV Eclipse Cross. Na nový Outlander si ešte počkáme. Mimo starého kontinentu je však ponuka Mitsubishi širšia a bude rásť. V Tokiu na Japan Mobility Show ukáže totiž japonská automobilka nezvyčajný koncept, ktorý má spojiť terénne schopnosti SUV a komfort či priestrannosť MPV. Napokon, v tejto uzučkej triede malo Mitsubishi vždy zastúpenie v podobe vzácneho modelu Delica. Zatiaľ bezmenný koncept môže byť teda jeho novou generáciou.

Mitsubishi Colt - 2023 Čítajte viac Mitsubishi Colt: Ďalší záchranca troch diamantov je tu. Dobre ho poznáte

Zásadný rozdiel má predstavovať pohon. Mitsubishi totiž hovorí o elektrifikácii a o bezemisnej budúcnosti. S najväčšou pravdepodobnosť pôjde teda o elektromobil s pohonom oboch náprav. Podľa automobilky sa má štúdia vyznačovať mimoriadnou priestrannosťou a ponúkať dojazd a výkon na zvládnutie všetkých druhov dobrodružstiev. Vodič si má vychutnať vzrušujúci zážitok z jazdy aj vďaka možnosti prepínať jazdné režimy podľa toho, ako si to situácia vyžaduje. Existovať nemajú žiadne limity pre to, kam sa chce dostať. Aj preto bude koncept vybavený veľkými terénnymi pneumatikami. Viac sa dozvieme 25. októbra počas premiéry.

Mitsubishi ASX - 2022 Čítajte viac Mitsubishi ASX: Záchranca značky svoj pôvod ani len netají. Je to smutné

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mitsubishi #Mitsubishi Delica
Články podľa značiek