Čínske MG v Česku exceluje. Je už 18. najpredávanejšou značkou

Za prvých 10 mesiacov predalo v Česku MG viac áut než Citroën, Honda alebo Mazda.

28.11.2023 16:00
mgzs Foto:
V Česku sa čínsky crossover MG ZS dostal medzi najpredávanejšími autami už tesne pred brány najlepšej dvadsiatky.
debata

Značka MG je prvou čínskou značkou, ktorá sa výraznejšie presadila na českom trhu. Po prvých 10 mesiacoch patrí u našich západných susedov dokonca do Top 20 najsilnejších značiek. Je na 18. miesta s celkovým predajom 2 115 áut za január až október. To je viac, než sa za rovnaké obdobie podarilo v Česku predať napríklad Citroënu, Honde alebo Mazde.

MG HS (2023) Čítajte viac Test: MG HS. V plnej výbave za cenu, o akej môžu európske automobilky len snívať

Absolútne najúspešnejším modelom v Česku je crossover MG ZS, z ktorého sa za 10 mesiacov predalo 1 638 kusov. To značí, že skončil tesne za bránou prvej dvadsiatky najpredávanejších modelov, konkrétne s Volkswagenom Touran na zdieľanom 21. – 22. mieste. Len tesne pred ním skončili tak populárne autá ako Dacia Sandero (18.) a Dacia Jogger (19.). Naopak, až za MG ZS skončili Hyundai Kona, Ford Kuga, Peugeot 2008 a aj Suzuki S-Cross.

MG ZS - test 2022 Čítajte viac Test: MG ZS 1,0 TGI – za srdce vás nechytí, cenou a komfortom áno

Druhým najpredávanejším modelom bolo kompaktné SUV MG HS s necelými 400 predanými kusmi. Tento rok sa v Česku dostalo do predaja aj plne elektrické MG4 (jeho test práve pripravujeme). V Česku sa z neho predalo zatiaľ 34 kusov, čo nie je veľa, no pri tomto modeli by sme chceli upozorniť, ako dobre sa mu darí v celoeurópskom meradle. Za prvý polrok 2023 sa stalo MG4 8. najpredávanejším elektromobilom v Európe. Svojimi predajmi prekonalo v celoeurópskom meradle napríklad aj Škodu Enyaq a jeden z cenovo najdostupnejších elektromobilov v Európe – Daciu Spring.

A ako sa darí MG zatiaľ na Slovensku? Zatiaľ predalo za január až október 385 áut. Podobne ako v Česku, je aj na Slovensku najpredávanejším modelom crossover MG ZS (242 predaných áut) pred MG HS (116 kusov).

debata chyba
Viac na túto tému: #MG #TOP 10 áut #najpredávanejšie autá v Česku
Články podľa značiek