Škoda: Toto je nový ‘elektrický Kodiaq‘. Od konceptu sa dosť líši

Zdá sa, že sériová podoba 7-miestneho elektrického SUV Škody nebude mať až tak veľa spoločného s konceptom Vision 7S. Umiernenejšia je predná maska aj zadná časť.

09.04.2024 18:00
Škoda - patentová snímka 7-miestneho SUV 2024 Foto:
Finálna verzia 7-miestneho SUV Škody bude pôsobiť športovejšie a aerodynamickejšie ako koncept Vision 7S.
debata

Na najväčšiu elektrickú Škodu s dĺžkou takmer päť metrov, si počkáme ešte aspoň dav roky. Má ísť o 7-miestne SUV, ktoré sa nám v roku 2022 predstavilo v podobe veľmi invenčného konceptu Vision 7S. Ako však ukazujú patentové snímky, ktoré zverejnil britský Auto Express, sériový model bude o čosi umiernenejší a aerodynamickejší. Štúdia teda slúžila skôr na demonštráciu nového štylistického jazyka Modern Solid, ako na ukážku vernej podoby novinky.

Škoda Vision 7S - 2022 Čítajte viac Škoda Vision 7S: Toto auto zmení celú 'škodovku'. Na nabitie prejde 600 km!

Úplne prepracovaná je predná časť, skôr v športovom duchu, ak sa napríklad pozriete na tvar nárazníka. Predná maska Tech Deck je úzka a ukrývať by mala všetky potrebné senzory asistenčných systémov. Na obrázkoch chýba logo Škody. Je tu len nový nápis. Zmizli tiež svetlá v tvare písmena T, ako vpredu, tak aj vzadu. Očakávať nemáme ani zadné protismerné dvere či digitálne vonkajšie spätné zrkadlá. To ale nie je kritika, aj v tejto podobe vyzerá „elektrický Enyaq“ k svetu.

Škoda Epiq Concept - 2024 embargo nepoužívať! Čítajte viac Škoda Epiq: Elektrický Kamiq vyzerá úžasne. Zatiaľ ide o koncept

O technike toho veľa nevieme. Vychádzať môžeme len z konceptu Vision 7S, ktorý bol vybavený batériou s kapacitou 89 kWh, ktorá mu mala zaručiť dojazd 600 km. Podľa Auto Expressu bude práve toto auto posledným novým elektromobilom Škody na platforme MEB, teda tej, ktorú poznáme z mnohých elektromobilov koncernu VW, vrátane Enyaqu. Práve v roku 2026 bude totiž debutovať nová platforma SSP. Využitie staršej technológie by ale mohlo pomôcť znížiť cenu. Lacné auto i tak nečakajte. Briti odhadujú cenu na úrovni 70 000 eur.

Škoda Superb Combi - 2024 Čítajte viac Prvá jazda: Škoda Superb Combi – luxusom prémia, plavnosťou už nie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #elektromobily #Škopda-Auto #Škoda Vision 7S
Články podľa značiek