Genesis G70 Shooting Brake: Aj Lexus môže závidieť!

Kórejčania predstavujú nádherné športové kombi určené len pre Európu. Je to poriadna lekcia nielen pre Lexus, ale najmä pre Infiniti, ktoré sa z Európy radšej stiahlo.

14.05.2021 10:00
debata (3)
Nový Shooting Brake vychádza z úplne nového... Foto: Genesis
Genesis G70 Shooting Brake - 2021 Nový Shooting Brake vychádza z úplne nového sedanu G70. Preberá z neho nízko uloženú masku aj svetlá, ktoré tvoria dve linky.

Len v roku 2016 vytvoril kórejský koncern Hyundai-Kia prémiovú značku Genesis, a už s ňou žne úspechy v USA či v Austrálii. Po detských chorobách, vychádzajúcich z nedostatočnej skúsenosti Kórejčanov s prístupom k prémiovej klientele a rozšírením výrobného programu na štyri modely, si teraz Genesis trúfa aj na najnáročnejší trh na svete – na Európu. To je naozaj odvážne, pretože nemeckému prémiovému triu dokázal zatiaľ ako-tak konkurovať z ázijských značiek len Lexus a z európskych Volvo. Iní, ako Jaguar či Alfa Romeo, v tomto súboji pohoreli. A to nehovoríme o Infiniti, ktoré sa z Európy radšej stiahlo.

Napriek tomu, že Shooting Brake má skosenú... Foto: Genesis
Genesis G70 Shooting Brake - 2021 Napriek tomu, že Shooting Brake má skosenú zadnú časť a piate dvere, dĺžkou 4 685 mm je identický so sedanom.
Genesis G80 Electrified - 2021 Čítajte viac Genesis G80 Electrified: ‘Kórejská Tesla S‘ zvládne stovku pod 5 sekúnd

To, že Genesis to s európskou ofenzívou myslí vážne, deklaruje horúcou novinkou. Na starý kontinent totiž prichádza s modelom, ktorý je určený špeciálne pre európskych zákazníkov. A je to naozaj veľkolepá vstupenka. Z nového sedanu Genesis G70 vytvorilo totiž prekrásne športové kombi Shooting Brake. O jeho prémiovej povahe nemôže byť pochybností. Stojí totiž na platforme s pozdĺžne uloženými motormi a prioritným zadným náhonom. Aj preto má priam „nekonečnú“ prednú kapotu a kabínu posunutú vzad. Tá sa končí prudko skloneným zadným vekom s panoramatickým oknom a výrazným strešným spojlerom.

Pod zadným vekom má v porovnaní so sedanom... Foto: Genesis
Genesis G70 Shooting Brake - 2021 Pod zadným vekom má v porovnaní so sedanom ponúknuť Shooting Brake o 40 % väčší kufor.
Genesis GV70 - 2021 Čítajte viac Genesis GV70: Kórejci zaútočia na prémiu. Toto bude hlavná zbraň

Nechýbajú typické svetlá tvorené dvoma linkami ani nízko uložená maska s efektným výpletom. Zaujímavé je, že rozmery sa v porovnaní so sedanom G70 nemenili. Aj Shooting Brake je dlhý 4 686, široký 1 850 a vysoký 1 400 mm. Rázvor náprav s hodnotou 2 830 mm sľubuje dostatok miesta. V kufri je až o 40 % viac litrov pre batožinu v porovnaní so základnou verziou. Variabilitu zvyšujú zadné sklopné operadlá delené v pomere 4 : 2 : 4. Luxusný interiér obsahuje vyspelý infotainment s digitálnym displejom a voľne stojacou centrálnou obrazovkou, no nezabúda ani na analógové tlačidlá.

Interiér jasne deklaruje prémiovú pozíciu... Foto: Genesis
Genesis G70 Shooting Brake - 2021 Interiér jasne deklaruje prémiovú pozíciu Infiniti. Nechýbajú špičkové materiály ani moderný infotainment. Sympatické však je, že nezanevrel ani na analógové tlačidlá.
Genesis Essentia Concept - 2018 Čítajte viac Hyundai: Kórejský koncern vyvíja revolučný lak. Má nabíjať batérie Technika pod kapotou ostáva zatiaľ tajomstvom. Klasické G70 však ponúka 4-valec 2,0 T-GDI (188 kW), 6-valec 3,3 T-GDI (274 kW) a dokonca diesel 2,2 CRDi (149 kW). Vo všetkých prípadoch sú motory spojené s 8-stupňovým automatom. Na luxusnú kórejskú novinku si ale ešte chvíľu počkáme. Shooting Brake bude totiž až posledným modelom Genesisu, ktorý dorazí na európsky trh, a to v priebehu roka 2022. Prednosť dostanú sedany G70, G80 a dvojica SUV GV70 a GV80. Ofenzíva odštartuje vo Veľkej Británii, v Nemecku a vo Švajčiarsku. Postupne bude Genesis rozširovať svoju exkluzívnu predajnú sieť v ďalších krajinách.
Genesis G70 Shooting Brake - 2021
Genesis G70 Shooting Brake - 2021
+8Genesis G70 Shooting Brake - 2021

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Infiniti #Shooting Brake #Infiniti G70 #Infiniti G70 Shootinh Brake
Články podľa značiek