Lamborghini Sterrato Opera Unica: Táto ‘kamufláž‘ vzniká 370 hodín. Zničiť ju máte v teréne

Unikátne terénne Lamborghini dostalo k 60. výročiu značky špeciálny lak pripomínajúci zamrznutú tekutinu. Cenu tejto vychytávky talianska značka radšej ani neuvádza. Nám však pripomína skôr maskovaciu fóliu prototypu. A určený je na „odpis“, pretože Sterrato je vlastne SUV.

08.08.2023 09:00
debata
Opera Unica sa od outdoorovo ladeného Sterrata... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023 Opera Unica sa od outdoorovo ladeného Sterrata líši v podstate len špecifickým modrým lakom karosérie. Ten vzniká ručne a obsahuje tri vrstvy.

Šéf Lamborghini a bývalý šéf Bugatti Stephan Winkelmann je expert na „limitky“. Spomeňte aspoň Lamborghini Sian alebo Bugatti Divo. Pomocou extra edícií dokázal na oboch postoch vyžmýkať zo zákazníkov maximum. Platí to aj o poslednej kreácii. Pod lupu expertov z divízie Ad Personam sa tentoraz dostalo nevšedné Sterrato, teda zvýšená a oplastovaná verzia Huracánu. Bola na to dobrá príležitosť. Lambo totiž oslavuje šesťdesiatiny a Sterrato Opera Unica ešte viac pritiahne pozornosť k tomuto outdoorovému superšportu s atmosférickým 10-valcom s výkonom 471 kW. Hlavnou zmenou je lak karosérie. Na prvý pohľad si možno budete myslieť, že ide o prototyp s kamuflážnymi fóliami, no je to veľký omyl.

Plastová ochrana karosérie ostala matná čierna.... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023 Plastová ochrana karosérie ostala matná čierna. Na prašných cestách to príde iste vhod.
Lamborghini Huracan Sterrato 32 Čítajte viac Lamborghini Sterrato: Terénny Huracán by sa nestratil ani v pretekoch rallye

Toto je lak, na ktorom musia experti pracovať 370 hodín, teda ak si ho objednáte. Inšpirovaný je vraj farbami morskej hladiny a farebnosťou Sardínie. Napokon, novinku predstavila automobilka vybraným zákazníkom na špeciálnej akcii v Porto Cervo, takzvanom „ihrisku miliardárov“ a jednom z vôbec najdrahších letovísk sveta. Lak, ktorý má paradoxne pripomínať zamrznutú tekutinu, je vytvorený z troch vrstiev. Základom je matný modrý odtieň Blu Amnis. Do tejto vrstvy sa následne leptá odtieň Blu Grifo a Blu Fedra. Prahy, plastové ochranné diely karosérie, kryty predných svetiel či strecha ostali v matnej čiernej farbe. Matné čierne sú tiež 19-palcové disky Morus.

Farebný koncept exteriéru preniesli experti... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023 Farebný koncept exteriéru preniesli experti divízie Ad Personam aj do kabíny.
Lamborghini Revuelto - 2023 Čítajte viac Lamborghini Revuelto: Hybridný ‘býk‘ má V12, tri elektromotory a výkon cez 1 000 koní

Podobný farebný koncept preniesli špecialisti Ad Personam aj do kabíny, kde použili modré kožené čalúnenie Blu Delphinus. Nájdeme ho na sedadlách, palubnej doske či na volante. Svetlejší odtieň kože Celeste Phoebe je použitý na doplnkových paneloch či výšivkách vrátane loga Lamborghini. Panel štartovacieho tlačidla si zas požičal krištáľový efekt vonkajšieho laku. Sterrato Opera Unica neostane len solitérom. Túto úpravu si môže objednať každý zákazník Sterrata. Vy to ale už nebudete, pretože všetkých 1 499 plánovaných kusov je vypredaných. Otázkou ostáva, kto by chcel s autom, ktorého brutálne drahé lakovanie trvá viac ako 15 dní, zamieriť kdesi na šotolinu. Presne tam totiž Sterrato patrí.

Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023
Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023
+10Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica - 2023

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Huracán #Lamborghini Huracán Sterrato
Články podľa značiek