Hyundai Kona Electric N Line: Viac emócií aj pre zástrčkovú verziu

Elektrický crossover Hyundai Kona prichádza ani nie rok po premiére vo verzii N Line. Je to vlastne prvý elektromobil značky spojený s touto športovou líniou.

18.01.2024 10:00
debata
Navonok spoznáte Konu N Line Electric vďaka... Foto: Hyundai
Hyundai Kona Electric N Line - 2024 Navonok spoznáte Konu N Line Electric vďaka športovému nárazníku, 19-palcovým kolesám, čiernej streche a lakovaným bočným ochranným lištám.

Hyundai predstavil druhú generáciu Kony vlani. Tak ako v minulosti, ponúka tento crossover v hybridnej, plug-in hybridnej aj čisto elektrickej verzii. Teraz ale pridal úplnú novinku. Aj Kona Electric môže mať totiž športový „paket“ N Line. Ten Kone priniesol nový športovejší predný nárazník s čiernou vložkou, čierne spätné zrkadlá aj čiernu strechu s odtieňom Abyss Black.

Showroom: Jazdený Hyundai Tucson – spoľahlivý a konzervatívny

Video

Naopak, bočné ochranné lišty sú teraz lakované vo farbe karosérie. Tou základnou je svetlý odtieň Serenity White. Z profilu zaujmú nové 19-palcové disky kolies. Športovejší je tiež zadný nárazník s náznakom difúzora. Kone to celkom svedčí. A aby nebolo pochýb, že ide o N Line, na predných blatníkoch či maske sa objavia ozdobné plakety.

V kabíne sa objavili športové sedadlá,... Foto: Hyundai
Hyundai Kona Electric N Line - 2024 V kabíne sa objavili športové sedadlá, perforovaný kožený volant či kovové pedále. Športovú atmosféru dotvárajú červené akcenty a čierny strop.
Hyundai Kona Electric+ - test 2024 Čítajte viac Test: Hyundai Kona Electric+ - väčší, komfortnejší, no aj drahší

V kabíne sú najväčšou zmenou anatomické sedadlá prešívané kontrastnou červenou niťou. Červená farba sa v podobe linky objavila aj na palubnej doske. Ladí s ňou červené ambientné podsvietenie. Nechýba kožený trojramenný a perforovaný volant s červenými akcentmi, čierny strop a kovové pedále. Zmenená bola tiež grafika displejov, akcentujúca športový charakter.

Hyundai Kona Electric N Line - 2024
Hyundai Kona Electric N Line - 2024
+6Hyundai Kona Electric N Line - 2024

Okrem textilného čalúnenia si môžete za príplatok dopriať kombináciu ekologickej Alcantary s kožou. Kým línia N Line je už dostupná pre verzie so spaľovacími motormi, Electric N Line pribudne v cenníkoch na jar. Výroba začne v českých Nošoviciach v priebehu februára. Na technike sa nič nemení. Línia N Line bude pravdepodobne spojená s výkonnejším elektromotorom (160 kW) a batériou s kapacitou 65,4 kWh.

Hyundai Ioniq 5 NPX1 Concept - 2024 Čítajte viac Hyundai Ioniq 5 NPX1: Tuneri sa ‘zbláznia‘. S bodykitom bude ešte ostrejší

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Kona #Hyundai Kona Electric
Články podľa značiek