Dacie a Renaulty na LPG majú problém. Hrozí im únik plynu

Je pravidlom, že ak vám auto na LPG, teda propán-bután, dodá priamo výrobca, je to najlepšie a najbezpečnejšie riešenie. Dacia a Renault však teraz zvolávajú do servisov práve autá upravené na spaľovanie skvapalneného ropného plynu, ktoré zišli z ich liniek.

01.12.2023 12:00
Dacia Duster - nádrž na LPG Foto:
Nesprávne zvarená nádrž na LPG môže spôsobiť únik plynu. Následky si môžte domyslieť.
debata

Nemecký úrad pre motorové vozidlá KBA informoval o dvoch zvolávacích akciách automobiliek Renault a Dacia. Majú rovnakú príčinu a týka sa výhradne modelov upravených na spaľovanie LPG. Problémom nie je nič menšie ako nesprávne zvarená nádrž na skvapalnený ropný plyn. Z tohto dôvodu môže dôjsť k úniku plynu, prípadne k požiaru.

Dacia Duster - 2023 Čítajte viac Dacia Duster: Toto je tretia generácia. Krásna, ale už bez dieselu

V portfóliu Dacie sa podľa českého webu svolavacky.cz týka problém modelov Logan, Sandero a Duster, vyrobených od 6. 2. 2023 do 3. 7. 2023. Renault zas musí skontrolovať modely Captur a Clio vyrobené od 6. 2. 2023 do 13. 6. 2023. Zatiaľ nie je známe, či v súvislosti s netesnosťou plynových nádrží došlo k nehodám. Pri servisnej akcii Dacia a Renault nádrže pravdepodobne skontrolujú a prípadne vymenia.

Renault Master - 2023 Čítajte viac Renault Master: Najväčšia zmena v histórii. Jazdiť bude aj na vodík

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Dacia #Dacia Duster #zvolávacia akcia #Dacia Logan #Renault Clio #Renault Captur #Dacia Sandero #LPG
Články podľa značiek