Lexus LX: Bude takto vyzerať vznešenejší Land Cruiser?

Po premiére nového Land Cruiseru J300 bude čoskoro nasledovať debut jeho prémiovej verzie s logom Lexusu. Ruský nezávislý ilustrátor si myslí, že už vie, ako bude vyzerať.

26.08.2021 14:00
debata
Takto si nový Lexus LX predstavuje ruský web... Foto: Nikita Chuicko
Lexus LX - ilustrácia 2021 Takto si nový Lexus LX predstavuje ruský web kolesa.ru. Ústredným dizajnovým prvkom má byť obria vretenová maska a úzke reflektory.
Lexus NX - 2021 Čítajte viac Lexus NX: Druhá generácia prichádza aj ako zástrčkový hybrid

Veľký Land Cruiser už dlhší čas chýba v európskych cenníkoch. A kvôli emisiám to tak pravdepodobne zostane aj s jeho novou generáciou J300. Na starý kontinent sa však predsa len dostane, no nie s logom Toyoty. Ako vieme, Land Cruiser bude opäť v ponuke ako Lexus LX. Napokon, aj ten súčasný (J200) tlaku na emisie zatiaľ odolal. Kým však nový Land Cruiser s novými 6-valcovými motormi už poznáme, jeho vznešenejší derivát ostáva zatiaľ tajomstvom. Ale nie nadlho, pretože jeho premiéra sa má uskutočniť ešte tento rok. To však nebránilo ruskému ilustrátorovi Nikitovi Chuickovi, aby sa pokúsil vytvoriť predstavu o dizajne očakávanej novinky.

Range Rover - sedan ilustrácia 2021 Čítajte viac Range Rover ako limuzína? Táto hriešna myšlienka nevyzerá zle

Jeho prácu zverejnil ruský autoweb kolesa.ru. Základom sa stali oficiálne snímky Land Cruiseru J300. Ruský grafik mu však podľa vzoru súčasnej generácie naordinoval vretenovú masku. Na jej rozmeroch naozaj nešetril. Z profilu sa toho veľa nezmenilo, ale ako velí tradícia, LX má viac lakovaných častí karosérie, väčšiu porciu chrómu okolo okien, a najmä väčšie kolesá s matným dizajnom. Vzadu nemôžu chýbať pompézne svetlá prepojené diódovou lištou. Grafik tiež zmenil prelis v ktorom sa nachádza evidenčné číslo a nárazník. Ilustrácie, samozrejme, nemusia zodpovedať realite, ale ďaleko od nej nebudú.

Vznešenejšiu pozíciu v hierarchii bude... Foto: Nikita Chuicko
Lexus LX - ilustrácia 2021 Vznešenejšiu pozíciu v hierarchii bude deklarovať LX aj väčšou porciou chrómu a väčšími kolesami. Svetlá budú pravdepodobne spojené svetelnou lištou.

Podľa neoficiálnych informácií by mal Lexus LX prebrať techniku z Land Cruiseru J300, čo znamená preplňovaný benzínový 6-valec s objemom 3,5 litra, jeho výkon však bude zvýšený z pôvodných 305 na približne 360 kW. To isté má platiť o krútiacom momente, ktorý sa vyšplhá zo 650 na 850 Nm. Šesťvalcový diesel s objemom 3,3 litra (227 kW) ostane výsadou Land Cruiseru. V interiéri dá Lexus LX najavo svoju nadradenú pozíciu kvalitnejšími materiálmi, bohatšou výbavou a až 17-palcovým displejom ionfotainmentu. Šepká sa aj o čítačke odtlačkov prstov, ktorá identifikuje majiteľa a nastaví vozidlo podľa jeho preferencií.

Podľa magazínu Motor1 by sa mala premiéra terénneho Lexusu konať už v septembri a k prvým zákazníkom, najmä tým americkým, by mal doraziť ešte pred koncom roka.

Aurus Komendant - ilustrácie 2020 Čítajte viac Aurus Komendant: Ruský ‘Cullinan‘ je už takmer hotový. Takto by mal vyzerať

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Lexus #Toyota Land Cruiser #Lexus LX #Nikita Chuicko
Články podľa značiek