Miliónová Škoda Felicia už obletela svet. Za 22 rokov prešla len 14 000 km

Kúpili by ste si Škodu Felicia 1,3 MPi Trumf z roku 2000 za milión českých korún? Teda za 41 000 eur? Naozaj taká existuje.

18.02.2022 18:00
debata
Táto Felicia 1,3 MPi síce vyzerá, akoby práve... Foto: AutoViva
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000 Táto Felicia 1,3 MPi síce vyzerá, akoby práve zišla z výrobnej linky, no cenou milión českých korún doslova vyráža dych.

Český predajca ojazdených áut v Ostrave, spoločnosť Autoviva, uverejnil už vlani inzerát na Škodu Felicia 1,3 MPi z roku 2000. Bola to nepochybne zaujímavá ponuka, pretože napriek dvom dekádam života najazdil tento konkrétny exemplár len 14 100 km. Bola pravdepodobne miláčikom prvého majiteľa, ktorý ju chránil pred poveternostnými vplyvmi v garáži až do svojho dôchodkového veku. A až potom sa ju rozhodol predať. Takže dodnes vyzerá takmer ako nová. Má nielen pôvodný šedý lak, ale pravdepodobne aj pôvodné pneumatiky Matador. A ešte k tomu ide o akčnú verziu Trumf, ktorá bola uvedená na trh spoločne s verziou Family práve v roku 2000. To už mala vychytané všetky „muchy“.

Interiér verzie Trumf disponoval napríklad... Foto: AutoViva
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000 Interiér verzie Trumf disponoval napríklad 4-ramenným volantom. I keď, ako sa zdá, bez airbagu.
Škoda Octavia - 60 rokov Čítajte viac Škoda Octavia Combi: Prvá generácia má 60. Za kufor sa nehanbí ani dnes

Trik bol v tom, že Trumf mal vo výbave prvky z GLX, napríklad tónované sklá, lakované nárazníky a spätné zrkadlá, veľkoplošné kryty kolies či štvorramenný volant, ale za lepšiu cenu. Po takejto ponuke by sa, zvlášť na domácej českej pôde, len tak zaprášilo. No Feliciu vo fantastickom stave a s výkonom 50 kW zatiaľ nik nekúpil. Dôvodom je cena. V inzeráte „svieti“ cenovka 1 000 000 českých korún, teda približne 41 000 eur! To je naozaj extrém. Za tieto peniaze môžete totiž získať nielen prakticky akýkoľvek veterán Škody s omnoho vyššou historickou hodnotou a potenciálom, ale aj celú plejádu iných veteránov v perfektnom stave.

Motor 1,3 MPI dával výkon 50 kW a nie je dôvod,... Foto: AutoViva
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000 Motor 1,3 MPI dával výkon 50 kW a nie je dôvod, aby tomu nebolo tak i dnes. Táto „felda“ má totiž najazdených len 14 100 km.
Škoda Favorit 136LS - ako nová Čítajte viac Favorit 136LS za desaťtisíc eur? Prečo nie?

Jednoducho, milión korún je za nástupcu socialistického Favorita priveľa. A ani jeho stav to nijako nelegitimizuje. Bežne sa Felicie v dobrom stave predávajú za 50 000 českých korún, hoci nie s takým malým nájazdom, zato plne funkčné. Ostravská „felda“ tak prevyšuje priemer 20-násobne. A v porovnaní s cenou v roku 2000, keď stála 229 900 korún, 4,3-násobne. Ani sa nemožno čudovať, že zvláštny inzerát si všimli niektoré zahraničné motoristické médiá. Napríklad web Carscoops, ktorý tiež polemizoval, či je takáto suma opodstatnená. Ak si však myslíte, že ide o preklep pri vypisovaní parametrov inzerátu, nie je to pravda. Išlo o zámer.

Po korózii niet ani stopy. Pritom Feliacia s... Foto: AutoViva
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000 Po korózii niet ani stopy. Pritom Feliacia s ňou mala veľké problémy.
Škoda Favorit VR6 - na predaj Maďarsko Čítajte viac Chcete tridsaťročný Favorit za 20 000 eur? Tu je! Výkon tají hrdzou Šokujúca cenovka zabezpečí, aby vaše auto vyskočilo vo vyhľadávačoch čo najvyššie. Zvlášť ak si dáte vyfiltrovať autá od najvyššej po najnižšiu cenu. Ide teda o bežný trik. V tomto prípade sa podarilo získať Felicii aj ostravskému predajcovi dokonca svetovú publicitu. Kto sa teda nedá odradiť „strašidelnou“ cenovkou a prečíta si popisok v inzeráte, dozvie sa, že cenu má navrhnúť kupujúci. A tá rozhodne nemusí byť milión korún. To však asi stále nik neurobil, pretože aj po ôsmich mesiacoch od zverejnenia ponuky, je najdrahšia Felicia všetkých čias stále na predaj a ďalej „surfuje“ po automobilových weboch, ktoré nevychádzajú z údivu.
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000
Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000
+20Škoda Felicia 1,3 MPi Trumf - 2000

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Felicia
Články podľa značiek