Nádej umiera posledná. Ženevský autosalón chce vraj vstať z mŕtvych

Pripomína to tak trochu komédiu. Organizátori ženevskej motoršou sa totiž opäť vyjadrili, že v roku 2023 zorganizujú tradičnú výstavu áut. Lenže kto má o ňu záujem? Tá posledná bola v roku 2019.

06.04.2022 12:00
debata (1)
Prebudí sa ženevský autosalón k životu po... Foto: GIMS Gallery
Škoda - Ženeva 2019 Prebudí sa ženevský autosalón k životu po štyroch rokoch? Okolnosti tomu nenasvedčujú. Zrušený bol aj aprílový autosalón v Pekingu.

Máme ešte v živej pamäti, ako došlo v roku 2020 k náhlemu zrušeniu autosalóna v Ženeve. Len pár dní, či skôr hodín, pred jeho plánovaným otvorením. Do deja síce zasiahla „vyššia moc“ v podobe pandémie koronavírusu, lenže na tomto „trapase“ mali podiel aj organizátori. Tí totiž do poslednej chvíle sľubovali, že výstava brány otvorí, hoci garantovať to nevedeli. Kovid už číhal za Alpami. Pre automobilky, ktoré mali zaplatené expozície, dovezené autá či materiál, pozvaných hostí a tiež nakontrahované ubytovanie či externé služby, to znamenalo obrovské straty. Napriek tomu si organizátori verili a sľúbili výstavu v roku 2021. Ani tá sa však nekonala a podobne to bolo v tomto roku.

Autosalón Ženeva - 2016 Čítajte viac Ženevský autosalón presťahujú do Kataru. Už budúci rok!

Organizátori autosalón 2022 síce ohlásili, dokonca zverejnili zoznam očakávaných vystavovateľov, no už vlani v októbri kapitulovali. Dôvodom mal byť opäť koronavírus. Rozhodnutie komentovali skôr ako odklad než zrušenie. A zdá sa, že to mysleli vážne, pretože na facebookovej stránke podujatia sa opäť objavila informácia o prípravách ďalšieho ročníka na rok 2023. „Sme radi, že môžeme potvrdiť, že 91. ročník Ženevského medzinárodného autosalónu je naplánovaný na rok 2023,“ píše sa na sociálnej sieti. Termín je určený od 14. do 19. februára 2023. Organizátori sa tešia na všetkých „počas tohto vzrušujúceho týždňa“. Má ísť o nový formát výstavy a o „vplyvnejšiu šou“.

autosalon ženeva, zrušeny Čítajte viac Ženevský autosalón v roku 2022 náhle zrušili. Problémom je vraj pandémia

Zatiaľ nepadli žiadne informácie o tom, ako by to malo vyzerať. Domnievame sa však, že ide skôr o túžbu priviesť výstavu opäť k životu ako o realitu. Autosalóny mali problémy dávno predtým, ako svet zasiahla pandémia, jednoducho automobilky o ne strácajú záujem. Stali sa mŕtvym formátom. A Ženeva si svoju reputáciu poškodila astronomickými cenami, často arogantným prístupom k vystavovateľom a tiež škandalóznym zrušením podujatia pred dvoma rokmi, ktoré bolo posledným klincom do rakvy. Akosi utíchli aj informácie o tom, že ženevská motoršou sa presťahuje do Kataru, kde prebehne akási „sesterská" výstava v spolupráci s katarskou agentúrou turistického ruchu.

Autosalón Ženeva - 2020 Čítajte viac Ženevskému autosalónu zvoní umieračik. Ani sa niet čomu čudovať

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #autosalón Ženeva
Články podľa značiek