Zo siete Škody je autopožičovňa. A hneď najväčšia na Slovensku

Škoda spustila na Slovensku, ako v prvej krajine na svete, projekt Škoda GO. Z dílerstiev sa tak stávajú aj autopožičovne. Je to praktické, pretože Škoda má u nás už tradične najväčšiu sieť predajcov. Ceny za prenájom sa majú pohybovať kdesi v strednom cenovom pásme. Celý proces beží cez aplikáciu, teda digitálne.

13.09.2023 12:00
debata
Škoda integrovala do svojej autorizovanej siete... Foto: Škoda-Auto
Škoda GO - autopožičovňa Škoda integrovala do svojej autorizovanej siete predajcov autopožičovňu. Zatiaľ len na Slovensku. Ak sa projekt osvedčí, možno zamieri aj do ďalších krajín.

Elektrická budúcnosť a prechod na agentúrny predaj sa možno odrazia aj na zoštíhlení sietí predajcov áut, no na druhej strane vznikajú nové príležitosti. Škoda, líder nášho trhu, práve predstavil zaujímavý projekt, ktorý by mohol predajcom kompenzovať nevýhody spojené s formou predaja, ktorá z nich urobí len sprostredkovateľov. Táto revolúcia čaká totiž do konca dekády nevyhnutne celú sieť. Aj tú slovenskú. Nová služba sa volá Škoda GO a je celkom logická – Škoda urobí zo svojich dílerstiev aj sieť autopožičovní. V súčasnosti je do projektu Škoda GO zapojených prvých 23 predajcov. Ale aj to stačí na to, aby bola táto služba dostupná nielen v každom kraji, ale aj v každom väčšom slovenskom meste. Znamená to zároveň, že Škoda GO je najväčšou požičovňou áut u nás. V systéme je momentálne 430 vozidiel.

Škoda-Auto - predajňa Čítajte viac Aj dílerov Škody čaká ‘zemetrasenie‘. Nie každý ho prežije

Škoda GO mieri na ľudí, ktorí hľadajú auto na zápožičku a umožňuje im okamžite a jednoducho prenajať si vozidlo priamo od predajcu. To znamená široký výber z množstva najnovších modelov a záruku, že každé auto je ako nové. Žiadne by nemalo byť staršie ako deväť mesiacov. Auto si je už dnes možné zapožičať na akýkoľvek časový úsek, či už na rýchle vybavovanie povinností v meste, pracovné stretnutie alebo na dlhšiu cestu s rodinou. Službu môžu využiť aj podnikatelia a firmy – napríklad ako alternatívu mobility počas doby, kedy je ich vozidlo v servise. Obrovskou výhodou v porovnaní s klasickými autopožičovňami je fakt, že na zapožičanie cez Škoda GO nepotrebujete kreditnú kartu. Stačí tá debetná. Celý proces je veľmi jednoduchý a prevažne digitálny.

Škoda Superb Liftback - maskované prototypy 2023 Čítajte viac Škoda Superb: Toto je štvrtá generácia z Bratislavy. Zatiaľ s kamuflážou

Beží prostredníctvom mobilnej aplikácie Škoda GO v smartfóne. Po registrácii si záujemca vyberie z aktuálne dostupných áut, ktoré je možné filtrovať podľa viacerých parametrov vrátane miesta vyzdvihnutia. Posledným krokom je jeho prevzatie u zvoleného predajcu v dohodnutý čas. Ceny za prenájom si budú určovať samotní díleri, ale pohybovať by sa mali v strednom pásme. Náhodne sme nahliadli do ponúk Škoda GO a našli napríklad Škodu Fabia s cenou jednodňového prenájmu za 35 eur alebo Škodu Scala za 36 eur. V cene je 200 km jazdy (nie palivo). Záloha je približne 250 eur. Každý ďalší kilometer vás vyjde na 10 až 25 centov. Nevýhodou značkovej autopožičovne Škody je, že auto musíte vrátiť tam, kde ste si ho požičali. Ale aj na tom už Škoda pracuje.

Škoda Elroq - model 2023 Čítajte viac Škoda Elroq RS: Druhým ostrým elektromobilom bude nový „Karoq“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #autopožičovňa #Škoda GO
Články podľa značiek