Kadyrov rozdal verným autá Mercedes a GMC. Napriek Putinovmu zákazu

Vodca Čečenskej republiky a fanatický podporovateľ invázie na Ukrajinu porušil požiadavku prezidenta Putina, aby všetci predstavitelia Ruskej federácie používali výhradne autá vyrobené v Rusku.

14.11.2023 18:00
Ramzan Kadyrov - západné autá veliteľov Foto:
Takéto darčeky pripravil čečenský diktátor pre svojich verných. Až na to, že západné autá Putin zakázal.
debata (43)

Ramzan Kadyrov odovzdal veliteľom bezpečnostných síl republiky, ktorí bojovali na Ukrajine, autá Mercedes a GMC. Sám Kadyrov to oznámil 3. novembra na svojom telegramovom kanáli. Ako poznamenal, ide „o prejav vďaky za príkladnú a vernú službu veliteľov, ktorí predtým bojovali proti medzinárodnému terorizmu a teraz prispievajú k vedeniu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine“. Video priložené k správe ukázalo minimálne 20 áut značiek Mercedes-Benz a GMC, ktoré zrejme boli odmenou pre bezpečnostné zložky, píše Moscow Times.

Lada Vesta Signature - 2016 Čítajte viac Povinné Lady pre ruských poslancov sú utópiou. Ostanú stáť v garáži

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov sa hrá na vojakov

Video

Cena každého SUV GMC Yukon v základnej verzii je 57 400 dolárov (5,2 milióna rubľov), pričom v Rusku sa predávajú za 11 miliónov rubľov. Odporúčaná maloobchodná cena pre SUV Mercedes GLE 450 je zas 69 500 dolárov (6,3 milióna rubľov). Nie je to prvýkrát, čo Ramzan Kadyrov rozdával drahé autá. Predtým podobné dary dostávali športovci v mene Kadyrovovej nadácie. V roku 2018 získal Mercedes-Benz v hodnote najmenej šesť miliónov rubľov Khabib Nurmagomedov, v roku 2021 dostali podobné autá bojovníci UFC Khamzat Chimaev a Magomed Ankalaev.

rusko Čítajte viac Japonci ‘zatrhli‘ export jazdených áut do Ruska. Na Ďalekom východe kolabuje trh

Tentoraz sú však Kadyrovove kroky v rozpore s augustovou výzvou ruského prezidenta Vladimira Putina, aby predstavitelia Ruska používali autá vyrobené v Rusku. To by podľa Putina malo podporiť ruské značky. „Ministerstvá a rezorty žiadali pokračovať v nákupe zahraničných áut. Toto je nemožné! Všetci úradníci v krajine musia jazdiť na domácich autách,“ povedal Putin a dodal, že autá budú „skromnejšie ako doteraz“. Kadyrov tak koná proti požiadavkám Putina, čo znižuje jeho autoritu. A na to je ruský prezident citlivý. V porovnaní s útokom Wagnerovej skupiny na Moskvu ide o maličkosť, ale ako ukázal záhadný pád lietadla s Prigožinom na palube, Putinovou priazňou si nemôže byť nik istý.

Pašovanie aut do Ruska - 4 Čítajte viac Škandál: Luxusné autá pre bohatých Rusov pašujú priamo z EÚ

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Ramzan Kadyrov #ruské autá
Články podľa značiek