Kadyrov rozdáva ďalšie Mercedesy. Už druhýkrát po Putinovom zákaze

Vozový park dopravnej polície Ministerstva vnútra Čečenskej republiky rozšírili ďalšie dve SUV z nepriateľských krajín. To aj napriek výzvam ruského prezidenta Vladimira Putina na nákup výlučne ruských áut.

05.12.2023 12:00
Mercedesy pre čečenskú políciu Foto:
Čečenská polícia dostala dva nové Mercedesy-Benz triedy G. Autá z nepriateľských krajín sa teda čečenskému vodcovi stále pozdávajú. Putinovi nie.
debata (2)

Vodca Čečenska Ramzan Kadyrov informoval o nákupe nových áut Mercedes-Benz triedy G na svojom telegramovom kanáli. „Vybavenie výrazne zvýši efektivitu práce rezortu na cestách v regióne,“ komentoval nákup vodca Čečenska a fanatický podporovateľ ruskej agresie na Ukrajine. Formálne však autá darovala polícii Nadácia Akhmada Kadyrova. Médiá tvrdia, že tento fond dopĺňajú obyvatelia Čečenska, ktorí sú povinní doň venovať časť svojich miezd. Peniaze doň prichádzajú aj prostredníctvom štátnych zákaziek, tendrov a príspevkov od komerčných podnikov.

Ramzan Kadyrov - západné autá veliteľov Čítajte viac Kadyrov rozdal verným autá Mercedes a GMC. Napriek Putinovmu zákazu

Asi neprekvapí, že Ramzan Kadyrov stojí na čele správnej rady tohto fondu a jeho prezidentkou je Aimani Kadyrovová, jeho matka a vdova po Achmatovi Kadyrovovi. Okrem luxusných SUV dostali inšpektori čečenskej dopravnej polície aj 33 áut čínskej značky Haval. Boli poskytnuté v rámci programu národného projektu Bezpečné a kvalitné cesty. V auguste pritom Putin vyzval štátne inštitúcie, aby prešli výlučne na domáce vozidlá, čím by podporili ruské značky Lada, Moskvič, GAZ či Aurus.

Hongqi L5 (2023) Čítajte viac Toto sú nové ‘Mercedesy‘ pre Rusov. Vraj ešte lepšie. Čo iné im aj ostáva

„Ministerstvá žiadali pokračovať v nákupe áut so zameraním sa na zahraničné autá. Toto je nemožné! Všetci úradníci v krajine musia jazdiť na domácich autách,“ povedal jasne Putin a dodal, že autá budú „skromnejšie ako doteraz“. Kadyrov však naďalej kupuje a rozdáva drahé zahraničné vozidlá bezpečnostným zložkám aj športovcom. V novembri odovzdal veliteľom bezpečnostných zložiek republiky, ktorí bojovali na Ukrajine, niekoľko Mercedesov-Benz a amerických GMC.

FSB - autá tajnej polície Rusko Čítajte viac Ruská ‘KGB‘ presadá do čínskych áut. A rovno tých najdrahších

Dar bol odovzdaný „z vďaky za príkladnú a vernú službu“ veliteľom, ktorí predtým bojovali proti medzinárodnému terorizmu a teraz „výrazne prispeli k vedeniu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine“, zdôvodňoval Kadyrov. V roku 2018 získal mercedes v hodnote najmenej šesť miliónov rubľov Khabib Nurmagomedov, v roku 2021 dostali zas podobné autá bojovníci UFC Khamzat Chimaev a Magomed Ankalaev.

Zdroj: Moscow Times

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #polícia #Čečensko #Ramzan Kadyrov
Články podľa značiek