Porsche Macan: Druhý elektromobil zo Zuffenhausenu ukázal interiér

Porsche Macan sa v druhej generácii zmení aj na čistý elektromobil. Po úspechu Taycanu mu veštíme skvelú budúcnosť. Sľubuje výkon 450 kW a dojazd 500 km.

13.12.2023 14:00
debata
Interiér Macanu je strohý a funkčný. Štýlom... Foto: Porsche
Porsche Macan - 2024 Interiér Macanu je strohý a funkčný. Štýlom nadväzuje na novú Panameru. Za príplatok môže mať palubná doska tretí displej pred spolujazdcom.

Už dávnejšie je známe, že menšiemu SUV zo Zuffenhausenu naordinovali elektrickú budúcnosť. Teda aj elektrickú, pretože zákazníci si budú môcť zvoliť tiež benzínové verzie. Parametrami má novinka celkom zatieniť svojho predchodcu. Dokladujú to prvé zverejnené údaje.

Porsche Panamera - 2024 Čítajte viac Porsche Panamera: Tretia generácia je len evolúciou. Vrcholom bude plug-in hybrid

Modulárna elektrická platforma PPE totiž v najvýkonnejšej verzii s prívlastkom Turbo, využije dva elektromotory s výkonom 450 kW a ukrutným krútiacim momentom 990 Nm. O brutálnej dynamike preto nepochybujeme. Li-ion batéria s chémiou NMC s kapacitou 100 kWh by mala stačiť na dojazd nad 500 km. Bleskové nabíjanie zas zabezpečí 800 V architektúra. Napokon Macan sa technologicky inšpiruje Taycanom.

Nová modulárna platforma PPE integruje 100 kWh... Foto: Porsche
Porsche Macan - 2024 Nová modulárna platforma PPE integruje 100 kWh batériu a dvojicu elektromotorov s výkonom 450 kW. Nebráni sa však ani spaľovacím motorom.

Porsche tiež zverejnilo prvú snímku interiéru, ktorý štýlom nadväzuje na novú Panameru a vynovený Cayenne. Prísne horizontálna palubná doska dostane až tri displeje. Virtuálny kokpit bude mať uhlopriečku 12,6 palca a centrálny infotainment s uhlopriečkou 10,9 palca doplní rovnako veľká obrazovka pred spolujazdcom, samozrejme, za príplatok. Vo vozidle budú integrované dva navigačné systémy Apple Maps a Google Maps.

Porsche - závod na sysntetické palivá Čítajte viac Porsche už vyrába benzín zo vzduchu. Liter však stojí 50 eur

Chýbať nebude ani head-up displej s rozšírenou realitou, ktorá zobrazí napríklad virtuálny „koberec“ pre lepší odhad vzdialenosti vozidla pred vami. Plávajúca stredová konzola vytvorí dostatok odkladacích priestorov. Na druhú generáciu Macanu už nebudeme čakať dlho. Predstaví sa v januári. Výrobu zabezpečí závod v Lipsku, kde budú z liniek schádzať paralelne elektrické a spaľovacie verzie. O tých však zatiaľ Porsche nič neprezradilo.

Porsche 911 - 60 rokov Čítajte viac Porsche 911: Ikona oslavuje 60-ku. Prežiť má aj koniec ‘spaľovákov‘

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Macan
Články podľa značiek