Lada Niva Travel Black: Najdrahšia Niva je tu. Aj tak stojí len 11 400 eur

AvtoVaz konečne ukázal svoju vrcholovú štvorkolku. Starou technikou neočarí, ale cenou áno. Škoda, že do západnej Európy nezamieri.

11.02.2022 10:00
debata (10)
Lada Niva Travel Black sa môže pochváliť... Foto: AvtoVaz
Lada Niva Travel Black - 2022 Lada Niva Travel Black sa môže pochváliť čiernou ochranou podvozka, čiernym pozadím svetiel, čiernymi 16-palcovými diskami aj strešnými nosičmi.

Lada Niva Travel, teda druhá generácia Nivy, vyrábaná pôvodne s logom Chevroletu, prichádza na ruský trh v edícii Black. Čierny „tuning“ nie je ale celkom novinkou. Podobný recept si už AvtoVaz vyskúšal pred dvoma rokmi na oveľa modernejšej Veste, ale aj na klasickej Nive, dnes s prívlastkom Legend. Išlo o úspech, a tak neprekvapí, že do čierneho „hávu“ oblečie aj novšiu Nivu Travel, ktorá je opäť v rodine Lád, navyše modernizovaná. Informácie o nej tu už boli, no až teraz sa AvtoVaz pochválil oficiálnymi snímkami.

Vzadu dostala Niva Travel Black lakovaný... Foto: AvtoVaz
Lada Niva Travel Black - 2022 Vzadu dostala Niva Travel Black lakovaný ochranný kryt rezervného kolesa. Vysoký podvozok, stály pohon 4x4, redukcia a uzávierka ju predurčujú do terénu.
Lada Niva PVR-235710 - verzia ťahač Čítajte viac Lada Niva Legend: Takto ruskú ikonu nepoznáte. Ide do výroby ako ťahač

Niva Travel Black vychádza z vyššej úrovne vybavenia Comfort, no pridáva čierne 16-palcové kolesá, o palec väčšie ako na bežných Nivách, čiernu ochranu podvozka, ktorá bola pôvodne lakovaná vo farbe karosérie, a naopak, lakovaný kryt rezervného kolesa. Zákazníci si môžu vybrať päť odtieňov karosérie. Interiér je zušľachtený čiernym obložením stropu, špecifickým tmavým čalúnením, kombinujúcim textil s koženkou a vyšitými logami Black. Vo výbave pribudla klimatizácia, vyhrievané sedadlá či diaľkové centrálne odomykanie.

Interiér sa tiež nesie v čiernych tónoch. Platí... Foto: AvtoVaz
Lada Niva Travel Black - 2022 Interiér sa tiež nesie v čiernych tónoch. Platí to o strope či čalúnení vyhrievaných sedadiel.
Lada Niva Bronto - 2021 Čítajte viac Lada Niva Bronto: Drsná verzia je späť. Má terénne gumy aj odolnejšie nápravy

Pod kapotou ostáva osvedčená technika, teda atmosférický 4-valec 1,7i s výkonom 58,5 KW a krútiaci moment 127 Nm, kombinovaný s 5-stupňovým manuálom. To neznie práve lákavo, ale vďaka redukčnej prevodovke, stálemu pohonu oboch náprav a uzávierke centrálneho diferenciálu sa tento „hardvér“ terénu určite nezľakne. Morálne zastaranú koncepciu však oceníte najmä vďaka cene. Lada Niva Travel Black štartuje totiž v Rusku na 972 900 rubľoch, čo je iba 11 375 eur. K dispozícii bude aj vo vyššej úrovni Luxe.

Lada Niva Travel Black - 2022
Lada Niva Travel Black - 2022
+5Lada Niva Travel Black - 2022

Je nepochybné, že svojich zákazníkov by si Niva Travel Black našla aj na západ od ruských hraníc, no ako vieme, AvtoVaz sa z európskeho priestoru stiahol už v roku 2019. A to pre emisie. Nivy sa k nám teda dostávajú len formou individuálneho dovozu. Doma sa však AvtoVazu darí. Je ruskou jednotkou. Vlani predal 350 714 vozidiel, dokonca o 2,1 % viac v medziročnom porovnaní. Vesta a Granta sú navyše najpredávanejšími autami na domácom trhu. Z Vesty sa minulo 113 690 a z Granty 111 430 kusov. Niva Travel a Niva Legend majú na konte 25 827, respektíve 25 415 kusov.

lada Čítajte viac Neskutočná reklama! Takto za ‘socíku‘ ponúkali na Západe Ladu

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AvtoVaz
Články podľa značiek