MG Cyberster: Čínska ‘Tesla roadster‘ vráti značku ku koreňom

MG sa nám momentálne spája s lacnými čínskymi autami. To všetko ale zakrátko zmení elektrický Cyberster. Odkazuje na slávne britské roadstery. K zákazníkom dorazí už budúci rok.

19.04.2023 18:00
debata (2)
MG Cyberster pôsobí ako zjavenie. Čerpá z... Foto: MG
MG Cyberster - 2023 MG Cyberster pôsobí ako zjavenie. Čerpá z minulosti, ale značku posúva do elektrickej budúcnosti.

Na autosalóne v Šanghaji strhlo MG plachtu z auta, ktoré už nemá ďaleko na výrobné linky. Zato má veľmi ďaleko od súčasnej produkcie. Potom, čo nad slávnou britskou značkou MG v roku 2007 prevzal opraty čínsky koncern SAIC a v roku 2011 sa vrátila do domovskej Británie, sa nám totiž MG spája s cenovo dostupnými modelmi. To sa však zmení nielen príchodom elektromobilu MG 4, ale najmä novým Cybersterom. Má to byť model, ktorý otočí vnímanie tejto značky o 180 stupňov. Jeho avízo sme už videli v podobe rovnomenného konceptu vlani a teraz v Šanghaji sa predstavil v sériovej podobe. Veľa z emócií veru nestratil.

MG Cyberster má mať na dĺžku 4 545 mm a ľahkú,... Foto: MG
MG Cyberster - 2023 MG Cyberster má mať na dĺžku 4 545 mm a ľahkú, elektricky ovládanú plátennú strechu.
MG Cyberster Concept - 2021 Čítajte viac Ako čínske MG prerazilo v Európe. Dnes je silnejšie ako Honda alebo Jeep

Cyberster odkazuje na slávne britské roadsatery, najmä na MGB, ktorého výroba sa skončila v roku 1980. Do súčasnosti sa však vráti ako čistý elektromobil. Vyzerá úžasne. Napokon, dizajn tohto dvojmiestneho nizučkého otvoreného roadsteru s krídlovými dverami a zadnou splývavou časťou „Kamback“, nevznikal v Číne ale novom dizajnovom centre značky v Londýne. "Cyberster je pripravený na elektrickú a športovú budúcnosť MG a je to perfektný spôsob, ako osláviť storočnicu značky,“ povedal Guy Pigounakis, šéf britského zastúpenia MG. Predaj má odštartovať už budúci rok.

Sedieť v tejto kabíne musí byť zážitkom. Zvlášť... Foto: MG
MG Cyberster - 2023 Sedieť v tejto kabíne musí byť zážitkom. Zvlášť ak máte v rukách 400 kW.
MG eHS PHEV 1.5TGI Exclusive (2023) Čítajte viac Test: MG EHS. Toto čínske SUV rozhodne netreba podceňovať!

O technike síce MG nič neprezradilo, no tvrdí, že má mať špičkovú elektrickú sústavu. Média s odkazom na čínske ministerstvo informácií a technológií (MIIT) však zverejnili, že už základná verzia Cybersteru bude disponovať zadným elektromotorom s výkonom 250 kW, zatiaľ čo špičkovú verziu budú poháňať dva elektromotory s celkovým výkonom 400 kW. To by mohlo znamenať, že tento nevšedný elektromobil s dĺžkou 4 540 mm navrhnutý pre čistú radosť z jazdy, bude zrýchľovať na stovku pod tri sekundy. To je dobrá správa, ale nie pre Teslu, ktorá nám už roky sľubuje nový Roadster, no zatiaľ ho nedostala na montážne linky.

MG Cyberster - 2023
MG Cyberster - 2023
+5MG Cyberster - 2023
MG ZS - test 2022 Čítajte viac Test: MG ZS 1,0 TGI – za srdce vás nechytí, cenou a komfortom áno

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MG #MG Cyberster
Články podľa značiek