Pozrite si, ktorých 10 článkov o autách vás v roku 2020 najviac zaujalo

Úplne najčítanejší článok minulého roku sme publikovali v marci a v tomto čase je bohužiaľ aktuálny ešte viac, než vtedy. Písali sme v ňom, ako bezpečne jazdiť počas pandémie.

31.12.2020 14:01
top-2020
Pozrite si 10 najčítanejších článkov o autách na webe Auto.pravda.sk.
debata (1)

Do tohto výberu sme zaradili najčítanejšie články za uplynulý rok zo všetkých podrubrík webu auto.pravda.sk. Jedinou výnimkou sú testy áut, 10 najčítanejších za rok 2020 vám predstavíme v prvý januárový deň.

10.miesto: Čínsky tancujúci most

Video, ukazujúce obrí čínsky most v Humene cez Perlovú rieku, ktorý sa plný áut počas dopravnej špičky extrémne rozkmital a veľa nechýbalo k tragédii, patrilo zároveň k najsledovanejším videám.

odkaz Most Humen - Čína Foto: Youtube
Most Humen - Čína Most Humen - Čína

9. miesto: Zelená karta už nebude zelená

Zaujala vás aj informácia o zmene dokladov. Konkrétne to, že zmizla zelená karta. Išlo pritom o druhú zmenu počas krátkej doby. Naposledy sa farba dokladu o zaplatení PZP menila na jeseň v roku 2019. A zmenila ju opäť.

odkaz Zelená karta dvakrát v krátkom čase zmenila... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
zelená karta Zelená karta dvakrát v krátkom čase zmenila svoj vzhľad.

8. miesto: Nové dopravné značky na našich cestách

K najčítanejším patril aj článok o tom, že na cestách pribudli dopravné značky, na aké sme neboli zvyknutí. Menil sa ich tvar, čiastočne aj význam či použité symboly. Cieľom bolo ich zjednotenie v celej Európskej Únii tak, aby sa motoristom uľahčila orientácia.

odkaz Ani Slovensko neminula harmonizácia dopravných... Foto: TASR
Diaľnica - označenie diaľnice Ani Slovensko neminula harmonizácia dopravných značiek v celej Európskej únii.

7. miesto: Vrakovisko plné superšportov

Bohatá krajina – drahé autá. Platí to aj pre Dubaj, kde stretneme na uliciach exotické supešporty s frekvenciou podobnou Škode Octavii na našich cestách. Aj také vrakovisko je tam potom celkom iný svet. Pozrite sa sami.

odkaz Dubaj - vrakovisko a na ňom Ferrari California... Foto: Supercar Blondie@Youtube
Dubaj - vrakovisko Dubaj - vrakovisko a na ňom Ferrari California T, ktoré čakala aukcia.

6. miesto: "Príde "šrotovné na diesle?

Zaujala vás aj informácia, ako to je s Národným programom znižovania emisií. Podľa neho staršie naftové autá môžu skončiť na šrotoviskách. Štát ich likvidáciu môže v budúcnosti podporiť finančným príspevkom na nákup nových áut.

odkaz Národný program znižovania emisií ráta aj so... Foto: Volkswagen
stop diesel Národný program znižovania emisií ráta aj so šrotovným na staré naftové autá.

5. miesto: Fabia, ktorej policajti namerali 214 km/h

Fabia je asi tým najbežnejším autom na našich cestách. To, čo s ňou však dokázal jeden cestný pirát, je skutočnou záhadou a evidentne zaujala aj vás. Policajti mu totiž namerali rýchlosť, ktorú nemá ani v „techničáku“.

odkaz Fabia išla rýchlosťou, ktorá je vysoko nad tou,... Foto: polícia SR
fabia Fabia išla rýchlosťou, ktorá je vysoko nad tou, udávanou v "techničáku".

4. miesto: STK prešli zmenami

Tretí najčítanejší článok minulého roku je zároveň aj rok starý, uverejnili sme ho totiž hneď v prvý januárový deň 2020. Písali sme v ňom o Zmenách v prípade staníc technickej kontroly (STK), ale aj o spresnení všeobecného pojmu „použitie vozidla na podnikanie“, ktoré priniesla novela zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Tá vstúpila do účinnosti 1. januára 2020 okrem určitých ustanovení, ktoré ju nadobudli až 1. septembra.

odkaz Začiatkom uplynulého roku prešli STK niekoľkými... Foto: SHUTTERSTOCK
STK, kontrola, auto, podvozok, servis, automechanik, práca Začiatkom uplynulého roku prešli STK niekoľkými zásadnými zmenami.

3. miesto: Je lepšie v zime zahrievať motor na voľnobeh, alebo pomalou jazdou?

Je lepšie zahrievať premrznutý motor na voľnobeh alebo hneď pomalou jazdou? Ani tak, ani tak. Odpoveď konštruktéra motorov pre Nascar je trochu zložitejšia. A boli ste na ňu naozaj zvedaví…

odkaz Kovové súčasti motora sa zahrievajú rýchlejšie... Foto: Wintercar
Auto - zima Kovové súčasti motora sa zahrievajú rýchlejšie ako kvapaliny. Na zmenu teploty z -20 na +20 stupňov Celzia stačia asi štyri minúty voľnobehu.

2. miesto: Zmeny pri povinnosti zipsovnia

Novela zákona zmenila od 1. apríla povinnosť na ceste pri takzvanom „zipsovaní“. Pozrite si vo videu, ako sa máte správne zachovať.

odkaz Pozrite sa, ako sa treba správne zaraďovať. Foto: Polícia SR / Facebook
Správne "zipsovanie" Pozrite sa, ako sa treba správne zaraďovať.

1. miesto: Ako jazdiť bezpečne počas pandémie

Najčítanejším článkom roku sa zvykne redakcia pochváliť. Nám je však ľúto, že sa nim v roku 2020 stal práve tento. A ešte viac to, že aktuálny nebol len v marci, keď sme ho publikovali, ale možno ešte viac teraz, na konci tohto bizarného roku. Tak vám zároveň – nám aj vám – prajeme, aby sme sa v budúcom roku mohli pochváliť úplne iným top textom, ktorý s koronakrízou už nebude mať nič spoločné.

Dospeli sme do štádia, v ktorom ak kvôli... Foto: SITA/AP, Sarah Reingewirtz
Kalifornia / USA / Koronavírus / Dospeli sme do štádia, v ktorom ak kvôli rýchlejšie sa šíriacemu vírusu, je vhodné používať rúško v podstate všade.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #najčítannejšie #Autá na Pravde #autorubrika
Články podľa značiek